Miért válasszak zsindelyt?

Ha korlátozott a tető teherbírása alkalmazása különösen előnyös, mivel:könnyű hajlékony víz, por és légzáró

  • Hol használhatom?új tető készítésekor palatetők felújításakor tagolt vagy íves tető esetén
  • Miből készült a zsindely?Felső része színes ásványi zúzalék, mely a mechanikai hatások és az UV sugárzás ellen is véd. Alsó része részben fólia kasírozású, részben kvarchomok hintésű. Hordozórétege üvegfátyol, oxidált bitumennel.
  • Milyen felületre vihetem fel?OSB lap, rétegelt lemez ,szegezhető deszka ( max. 15 cm széles, 2,5 cm vastag )A tetőfelületnek simának, keménynek, száraznak és biztonságosan rögzítettnek kell lennie.Ne feledkezzünk meg arról, hogy beépítés előtt minden faanyagot megfelelően ki kell szárítani vagy már eleve ilyet vegyünk.
  • Kell-e alátétlemez, és ha igen hogyan használjuk?Igen, kell alátétlemez. A tető egyenetlenségeinek elkerüléséért használjuk. Ügyeljünk arra, hogy gyűrődésektől és hullámoktól mentes legyen, ezért felrakás előtt érdemes kiteríteni.A tetőn vízszintesen, az eresszel párhuzamosan kell futtatni, egymáson átlapolva – rejtett szegeléssel. 10-15 cm átfedés szükséges, az ereszszegélyre 5 cm-t rá kell vezetni.Az alátétfedések egymás feletti sorainak toldásai nem eshetnek egy vonalba.
  • Milyen vastag a zsindely? 3,5 mm vastag
  • Meddig hőálló?+80 °C-ig

 

A zsindely 15-17 évvel ezelőtt kezdett ismét népszerűvé válni. Rugalmasan alakítható, szabható, nagy színválaszték lehetséges és az újabb alapanyagok miatt a korábbiakhoz képest is sokkal jobb vízzáró képessége rendkívül elterjedtté tette.

 


A TS-20 zsindelyek sikeresen alkalmazhatóak bármilyen alakú tető fedésére. Ellenállnak az időjárási viszontagságoknak (a hidegtűrő teszteket -70oC-on, a melegtűrő teszteket + 90oC-on végezték). Könnyű tetőfedési rendszer, nincs szükség különleges elemekre az ereszeknél, vápáknál, a tetőéleken és a dőlési szögek változásánál. A bazalt zúzalék szórásnak köszönhetően a színe nem fakul: ellenáll az UV-sugárzásnak és nem szívja magába a vizet.


Színek és árak

 

Egy bitumenes tetőzsindely a könnyűszerkezetes építkezés hazájából, az Egyesült Államokból. A Certain Teed több mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik a zsindelytetők gyártás terén. A termék másik nagy előnye a nagy és változatos színválaszték, több kéttónusú tetőzsindely is megtalálható a kinálatunkaban. A forgalmazó a termékre 20 garanciát vállal.                                                                     Színek és árak 

 

A Kerabit tetőzsindelyek innovatív technológiával készülnek, melynek köszönhetően a lapok súlya kisebb. A régebbi típusú zsindelyek hátoldalán homokot használtak a gyártás során. A Kerabit zsindelyek hátoldalán HDPE réteg található. A HDPE réteg még jobb vízzárást biztosít, és a szögszárak is vízállóak. Ezen kívül minden Kerabit zsindely módosított SBS bitumenből készül, amitől tartósabb és hajlékonyabb. A felszínen lévő pala, vagy ásványi granulátumok védelmet nyújtanak az időjárási feltételeknek. A Kerabit zsindelyek hátoldalán egy elasztomer bitumen keverék található,amelynek                                                                köszönhetően szorosan egymáshoz tapadnak a zsindelylapok. 

                                                                                                              Színek és árak

 

Pár videó a zsindelyről: